Hus med gangavstand til Nyksund

For opphold i 5 dager eller mer, ta kontakt på contact@nyken.no for et ekstra godt tilbud!
Book via Airbnb.noBook via Booking.com

Om huset

Huset ligger på Skåltofta i gangavstand til det historiske fiskeværet Nyksund og med flotte turområder rett utenfor døren. Huset er fullt utstyrt med kjøkkenutstyr, sengetøy og håndklær. Fire soverom med 3 dobbeltsenger og 1 enkeltseng . Nyken Resort er den perfekte base for naturopplevelser og aktiviteter i vakre Vesterålen.

Stedet

Skåltofta i Øksnes kommune er et vakkert sted ved starten av Dronningruta med havutsikt og utsikt til det magiske lyset du bare får i Nord-Norge, enten det er midnattssolen, høstlyset eller nordlyset en kald vinternatt.

Vertskapet

Vert Jan Helge kan hjelpe deg og ditt reisefølge med å finne fine turområder, enten det er en topptur, RIB-tur eller fisketur i fjellvann eller på havet. Vi kan også hjelpe dere med å få uforglemmelige nordlysopplevelser på vinteren.

Ofte stilte spørsmål

Hvordan kan man booke overnatting?

Booking gjøres via Airbnb.no eller Booking.com.

Hvordan kommer man seg til Skåltofta?

Skåltofta ligger i Nyksund i Øksnes kommune. Nærmeste tettsted er Myre og nærmeste by er Sortland som ligger 5 mil unna. Fra Sortland følges vei 820 til krysset mot Myre – derfra følges vei 821 inn til tettstedet Myre. Videre følges skilting inn mot Nyksund. Nyken Resort ligger før man kommer inn til selve fiskeværet.

Må man ta med noe?

Huset er fullt utstyrt for matlaging og overnatting. Du tar med personlige rekvisitter som toalettsaker og mat selv.

Hvordan kan jeg sjekke inn?

Du kan sjekke inn mandag til fredag etter kl. 15. Da vil det være personer til stede for overlevering av nøkler. Innsjekk utenom avtales nærmere på e-post eller telefon.

Hva kan man gjøre i nærområdet?

Nærområdet byr på mange fine naturopplevelser. Her er både korte og lange turstier. Leiligheten har nær beliggenhet til startpunktet Dronningruta (6–8 timers dagstur). Navnet er etter Hennes Majestet Dronning Sonja som gikk turen i 1994. Et annet alternativ kan være en fjelltur til Nyken «en liten tur med stor utsikt». Fjellet ligger rett bak Nyken Resort. Fiskeværet Nyksund kan også være en flott opplevelse. Nyksund er et gammelt fiskevær i Øksnes kommune. Nærheten til fiskefeltene utenfor Vesterålen gjorde stedet til et attraktivt fiskevær. Området ble fraflyttet rundt 1970, men før det ble fraflyttet hadde Nyksund 5 fiskemottak, 1 filetfabrikk, 2 butikker, posthus, ekspedisjon, bakeri, smed, skole og kirke. Etter hvert ble stedet populært for tilreisende kunstnere, turister og fotografer. Spillefilmene «Etter Rubicon» og «Insomnia» er delvis spilt inn i Nyksund. Om det er ønskelig med RIB-turer kan vi være behjelpelig med å organisere det.