Opplevelser

 

Fjellturer

Med beliggenhet på «dørstokken» til Dronningruta ligger Nyken Resort perfekt til som basecamp for dine fjellturer.
I tillegg til denne kjente ruta mellom Nyksund og Stø, byr området på mange flotte toppturer av forskjellig vanskelighetsgrad. Blant de mest populære toppturene i Øksnes kan nevnes Snykolla (Langøyas høyeste fjell på 763 m.o.h.) – Nonskollen
(611 m.o.h.) og Skipet (612 m.o.h.).
En «liten tur med stor utsikt» er Nyken, (185 m.o.h.) som ligger rett ved Nyken Resort, og som gir en praktfull utsikt over Nyksund og områdene rundt. Ønsker du å gå en tur på Møysalen (Vesterålens høyeste fjell på 1262 m.o.h.) så er det en drøy times kjøring til utgangspunktet for turen.

 

Fisketurer

Like ovenfor Nyken Resort ligger vakre Nyksunddalen med sine fem vann. Her er det fine muligheter for ørretfiske med stang. Turen opp gjennom dalen byr på flott natur i et rent og uberørt område.
Ønsker du en tur på havet kan vi tilby dette til grupper, enten i RIB eller større fartøy. Mål for turen bestemmer du selv, og vi kan nevne muligheter som sel og fuglesafari i RIB ved det fredede Anda fyr rett utenfor Stø, og muligheten er så absolutt tilstede for å få besøk av spekkhoggere rundt båten.

 

Perfekt base for nordlysobservasjoner og fotografering

Nyksund er en fantastisk plass for å observere og ikke minst ta bilder av nordlyset. Å se Aurora Borealis utfolde seg over himmelen er en helt spesiell opplevelse, og enda mer eksotisk blir det i slike omgivelser. Kun fem minutter fra Nyken Resort ligger det historiske fiskeværet Nyksund der du finner utrolig flotte motiver, og om du vil se nordlyset fra fjellet Nyken så er det en «liten tur med stor utsikt». Turen opp til Nyken tar kort tid og når du er oppe på toppen gir det en fantastisk utsikt over området! Lite «lysforurensning» gjør området helt perfekt til nordlysfotografering.
Her kan du se nordlysbilder som er tatt i området nylig.

 

Vandring i det historiske fiskeværet Nyksund

Nyksund har en særegen arkitektur og atmosfære, og ikke minst en spesiell historie.

Dette gamle fiskeværet ligger på Nyksundøya og Ungsmaløya langt nord i Vesterålen. På begynnelsen av 1900-tallet var Nyksund et av de største fiskeværene i Vesterålen, men ble avfolket på 1970 tallet. Forfallet satte sitt preg på det engang så velholdte fiskeværet som etter hvert ble til en «spøkelsesby». På 1980-tallet ble Nyksund oppdaget av tyske studenter, som tok fatt i det og startet prosessen med å bremse forfallet. Etter hvert begynte også folk som hadde forlatt Nyksund å komme tilbake for å ta vare på sine eiendommer. Nå er det yrende liv i Nyksund og stedet har tiltrukket seg en del kunstnere som tilbyr sine produkter her. Her finnes også flere spisesteder med lokal mat på menyen.

Bespisning i Nyksund og omegn

Nyksund

Myre

  • Myre Kysthotell

Alsvåg

 

Se hval i sitt naturlige element

Arctic Whale Tours har vanligvis daglige hvalsafariturer til Bleiksdjupet. Selvfølgelig med værforbehold. Det kan ofte være havtåke eller mye sjø som hindrer turer, det må vi forholde oss til her oppe på toppen av planeten!

 

Andre aktuelle  aktiviteter

  • ArtiG & Made in Stø. Brukskunstbutikkene ligger på Stø. Allsidige håndarbeidsartikler, naturfoto m.m.
  • Blås Idé. Trivelig og lekkert lite glassblåseri på Sommarøya, Myre. 
  • Dukkemuseum. Myre sentrum. Sommeråpent i juli, tlf 76 11 99 20.
  • Alsvåg Museum. Bygdemuseum for Øksnes Kommune, tlf 76 18 52 50.
  • Rundtur i Vestbygda. Ta den lokale hurtigbåten Nordic Star på rundtur blant alle øyene i Øksnes Vestbygd. Vel tre timers rundtur. I fint vær en opplevelse! Avgang fra Myre havn – ved snuplassen nederst i hovedgata. To rundturavganger daglig.

 

Handel og næring

  • Matvarer: I tilknytning til Holmvik Brygge i Nyksund finner du en bitteliten landhandel med enkle tørrvarer og suvenirer. Ellers tar du bare en 15 minutters vakker prospektkort-kjøretur langs fjellet og fjæra inn til Myre sentrum, hvor du finner 3 forskjellige matvarebutikker, Bunnpris, Rema og Coop Extra (I Øksnes handelspark). I Handelsparken finner du også apotek og vinmonopol.
  • Andre varer: På Myre (15 min kjøretur) finner du apotek, bensinstasjoner, vinmonopol, legekontor, blomster, bokhandel, lekebutikk, klesforretninger, sportsforretning, Jern&Båt, byggevarehandler, interiør m.m.  Et tips er tusen ting butikken Bonytt som ligger på Myre.
  • Myre Havn i Øksnes Kommune er en av Nord-Norges største fiskerihavner.  Havna har mye aktivitet og er en av de største landingsplasser for skrei og blåkveite.