Opplevelser

 

Fjellturer

Med beliggenhet på «dørstokken» til Dronningruta ligger Nyken Resort perfekt til som basecamp for dine fjellturer.
I tillegg til denne kjente ruta mellom Nyksund og Stø, byr området på mange flotte toppturer av forskjellig vanskelighetsgrad. Blant de mest populære toppturene i Øksnes kan nevnes Snykolla (Langøyas høyeste fjell på 763 m.o.h.) – Nonskollen
(611 m.o.h.) og Skipet (612 m.o.h.).
En «liten tur med stor utsikt» er Nyken, (185 m.o.h.) som ligger rett ved Nyken Resort, og som gir en praktfull utsikt over Nyksund og områdene rundt. Ønsker du å gå en tur på Møysalen (Vesterålens høyeste fjell på 1262 m.o.h.) så er det en drøy times kjøring til utgangspunktet for turen.

 

Fisketurer

Like ovenfor Nyken Resort ligger vakre Nyksunddalen med sine fem vann. Her er det fine muligheter for ørretfiske med stang. Turen opp gjennom dalen byr på flott natur i et rent og uberørt område.
Ønsker du en tur på havet kan vi tilby dette til grupper, enten i RIB eller større fartøy. Mål for turen bestemmer du selv, og vi kan nevne muligheter som sel og fuglesafari i RIB ved det fredede Anda fyr rett utenfor Stø, og muligheten er så absolutt tilstede for å få besøk av spekkhoggere rundt båten.

 

Vandring i det historiske fiskeværet Nyksund

Nyksund har en særegen arkitektur og atmosfære, og ikke minst en spesiell historie.

Dette gamle fiskeværet ligger på Nyksundøya og Ungsmaløya langt nord i Vesterålen. På begynnelsen av 1900-tallet var Nyksund et av de største fiskeværene i Vesterålen, men ble avfolket på 1970 tallet. Forfallet satte sitt preg på det engang så velholdte fiskeværet som etter hvert ble til en «spøkelsesby». På 1980-tallet ble Nyksund oppdaget av tyske studenter, som tok fatt i det og startet prosessen med å bremse forfallet. Etter hvert begynte også folk som hadde forlatt Nyksund å komme tilbake for å ta vare på sine eiendommer. Nå er det yrende liv i Nyksund og stedet har tiltrukket seg en del kunstnere som tilbyr sine produkter her. Her finnes også flere spisesteder med lokal mat på menyen.